MIROSA WEDDINGS

MIROSA WEDDINGS

Greenery style

2017. január 16. - Piroska Ágnes

Régóta tervezem azt, hogy esküvői ötleteket mutassak be egy-egy bejegyzésben, amolyan segítség gyanánt a tervezgető menyasszonyoknak. Ha nincs időd a Pinterest előtt órákig keresgélni, vagy csak plusz ötleteket keresel, esetleg még nem tudtál dönteni a dekoráció stílusával kapcsolatban, remélem itt megtalálod a tökéletest;)

A Pantone minden évben meghatározza az év színét, ami az utóbbi években óriási kihatással van a mi szakmánkra is. A tavalyi Rose quartz & Serenity térhódítása után megérkezett 2017 színe: zöldek, azaz a Greenery.

Így nem is kezdhetném mással, mint a zöld szín inspirálta esküvői dekorációval.

pantone2017-2.jpg

 

Minden általam készített dekorációnál elsődleges szempont a TERMÉSZETESSÉG. A zöld színnel alapjáraton könnyen elérhetjük a természetközeli hatást, ám ezt még fa anyagokkal, virágokkal tovább fokozhatjuk.

Mik is a stílus alapvető jellemzői? Minden ami zöld. Sőt elsősorban a virágok helyett a vágott zöldek dominálnak, mint például az eukaliptuszok, páfrányok, levelek, indák. Nem feltétlenül igényli, hogy rengeteg virágot használjunk, ha mégis akkor fehér, púder, vagy egy mélyebb marsala. Formailag egy nagyon könnyed, laza stílust képvisel. Egyszerű & nagyszerű :)

zoldek.jpg

Ha szeretnétek egy igazán letisztult dekorációt, akkor jó irányba keresgéltek. Érdemes minden apró részletre odafigyelni és a várt hatás nem marad el.

 

                                                                 A meghívó.

A dekoráció stílusa általában összhangban van a meghívóval, így ezzel kezdeném.

Rengeteg olyan szolgáltató van, akik kifejezetten ezeket a modern és letisztult meghívókat készítik, mindezt natúr papírokkal, zsinegekkel karöltve. A dekorációhoz is tökéletesen passzolnak. Sőt! Válassz újrahasznosított papírt, vagy borítékot. Az összhatás tökéletes és még a környezetre is figyelsz.;)

 

                                                                   A menyasszonyi csokor.

Ennek a stílusnak a legfőbb jellemzője a laza, könnyed, borzos hatás. Ha Te mégis a megszokott menyasszonyi csokor formát kedvelnéd, akkor sem kell mindent eldobni emiatt, gyönyörű kerek csokrot is lehet készíteni ebben a stílusban, ami ugyanúgy illeszkedni fog mindenhez. Szereted a bohém, játékos, kusza csokrokat? Akkor ezt szeretni fogod!

                                                                 Kitűzők.

Szeretem az új dolgokat. Azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell leragadni a megszokott kitűző típus mellet. Mini koszorú. Én imádom!

                                               Hajdíszek. "Egy napra mindenki lehet királylány"

Egy kis korona virágokból. Ez nem te vagy? Válassz egy hajfésűre készült díszt, ezt akár ki is veheted, ha meguntad. Mindkettő tökéletesen illik ehhez a bohém stílushoz. Vannak koszorúslányaid? Nem kérdés, hogy kell-e nekik.

                                  Érkeznek a vendégek. Üdvözöld. Ültesd le.

Fillérekből elkészíthető dekoráció egy üdvözlő tábla, viszont nagyon látványos. Nem szeretnél hagyományos ültetési rendet? Egy kis fantázia, csipeszek, zöldek és kész is az egyedülálló irányítóhely. Sokszor javaslom a menyasszonyaimnak, hogy érdemes az asztali ültetést összekötni a köszönőajándékkal. Költséghatékony és névre szóló. Kell ennél több?

                                          Ha már az ültetésnél tartunk. Székek.

Végre egy olyan stílus ahol fel sem merül a habos-babos masni. Legalábbis nem szabadna. Sokkal inkább egy zsákanyag, spárga, illetve ha ragaszkodsz a csipkéhez, akkor egy lágy esésű vastagabb csipkeanyag is tökéletes lehet.

                                                     Virágkapu. Mint a mesékben.

A ceremónia szentélye. Nagyon szeretitek. Én is. Azonban mindig felmerül a kérdés, hogy van-e értelme fél óráért kifizetni a pénzt egy ilyen csodára. Amikor virágkaput tervezünk, mindig javaslom, hogy a ceremónia befejezése után legyen fotósarokká alakítva. Így egész éjjel hasznos lesz, egy pár kiegészítővel pedig csak a képzelet szab határt a kreatív képeknek :) A vendégek biztosan imádják majd.

                                          Pucér a Torta. Vagy csak félig. Vagy nem.

Pár éve jöttek divatba a Naked Cake típusú torták. A rusztikus esküvők elengedhetetlen tartozéka. Minden esetre mindegy , hogy milyen tortát választasz, egy kis virággal még jobban mutat. Nem kell túlzásba esni a virágozással, sőt arra is figyeljetek, hogy semmi olyan növényi rész ne kerüljön rá, ami allergizál/mérgező (például tejnedves növények). Ahhoz azonban, hogy ottmaradjon a tortán a dekoráció, persze úgy, ahogy én szeretném, ahhoz bele kell szúrni. Ezt úgy oldjuk meg, hogy a növények szárát alufóliával betekerjük, így a sütemény nem érintkezik a növény szárával (se vegyi anyagokkal, amik a permetezés során kerülhetnek rá)

                                                           Asztaldíszek. Főasztal.

Rengeteg asztali dekoráció jöhet szóba. A kis üvegcséktől az asztal közepén elhelyezett koszorún át a girlandig tényleg bármi. Hosszúkás asztalokra kifejezetten ajánlom a középen végigfutó laza girlandot.

Főasztal? Itt is nyugodtan el lehet rugaszkodni a megszokott hosszúkásan elnyújtott középen elhelyezett dísztől. Rengeteg menyasszonynak volt már olyan. Újíts!

                                                                Fények.

A hangulat elengedhetetlen kellékei. Égősorok, üvegben elhelyezett gyertyák, vagy a most nagyon divatos fonalgömbök mind-mind gyönyörűek. Gondoljunk arra is, hogy a hajnalig tartó mulatáskor már sötét lesz, így ne felejtsetek el gondoskodni a kellő világításról.

                                                                        Szirom helyett

Sok templomban már nem is engedik, hogy szirmokat szórjanak a koszorúslányok. Tudom, ez alól ezek az apró zöld levelek sem kivételek, de ha egy kültéri ceremóniát terveztek, akkor szabad a pálya. Ez pedig egy nem megszokott és különleges választás:)

szirom.jpg

                                                           Mindig kell egy kis extra.

Őszinte leszek, ebbe a lufis megoldásba beleszerettem. Meg a kutyusba is.:) De ezek tényleg csak plusz dolgok. Azonban a zölddel lazán végigfuttatott karikák/szív forma, illetve a kis 'függöny' jól tud mutatni a főasztal mögött.

 (Fotók: Pinterest)

Hamarosan jelentkezem;)

Pági

A bejegyzés trackback címe:

https://mirosaweddings.blog.hu/api/trackback/id/tr2312128571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása